ABD BUSINESS VISA PROGRAM (BVP) HAKKINDA

2024-09-26 00:00:00
İşareti : 05/5000-2797

İrtibat: dim@aso.org.tr

Sayın Üyemiz,

ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları, belirli kriterleri karşılayan firmaların ticari vize işlemlerini hızlandırmak üzere Business Visa Program (BVP) adlı yeni bir uygulama başlattığını belirterek, Büyükelçiliğin resmî web sayfasından bir duyuru yayınlamıştır. Söz konusu programın, Türkiye ile ikili ilişkileri güçlendirmek ve ABD'nin ekonomik çıkarlarını geliştirmek amacıyla hayata geçirildiği ifade edilmiştir.

Program hakkında yapılan açıklamada; ilgili programa Türkiye'nin her yerinden firmaların başvurabilecekleri ve başvurularını Ankara-BusinessVisa-MB@state.gov adresi üzerinden yapabilecekleri bildirilmiştir. Açıklamada ayrıca, Konsolosluk bünyesinde oluşturulan ticari vize ekibi tarafından aşağıda sıralanan kriterleri karşılayan firmaların uygunluğunun değerlendirileceği, gerek görülmesi halinde misyon içindeki ilgili bölümlerden de geri bildirim alınarak onay sürecinin tamamlanacağı ve aralarında bir uyum sözleşmesi imzalanacağı bilgisi verilmiştir.

Firmaların başvuru sürecine başlayabilmesi aşağıda yer alan üç kriteri karşılayabilmesi durumunda mümkün olabilecektir:

-       Yıllık gelirinin 1 milyon doları aşması ve Türkiye'de yerleşik en az 100 tam zamanlı çalışanı olması,

-    ABD'de önemli bir müşteri tabanı veya ABD şirketleriyle ortaklıklar gibi önemli ticari faaliyetler yoluyla Amerika Birleşik Devletleri ile kanıtlanabilir güçlü bağlarının olması,

-       ABD'ye düzenli olarak yılda en az 20 çalışanın iş seyahati yapıyor olması.

Söz konusu programın sağladığı faydalar, vize randevu planlaması ve vize birimi ile özel e-posta adresi aracılığıyla iletişim kurulması olarak açıklanmıştır.

Programla ilgili detaylı bilgiye https://tr.usembassy.gov/bvp/ adresinden ulaşılabileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Ankara Sanayi Odası


Ek Listesi