ASO BAŞKANI SEYİT ARDIÇ: ASO MODEL FABRİKA İLE ÜRETİMDE VERİMLİLİĞİ ARTIRIN

2024-06-07 00:00:00

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin ilk yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezi ASO Model Fabrika’da Meslek Komiteleri Üyelerinin bir araya geldiği toplantıya katıldı. Başkan Ardıç, “Tüm sanayicilerimizi ASO Model Fabrika’nın eğitimlerine katılarak üretimde verimliliği artırmaya davet ediyorum” dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Meslek Komiteleri Üyelerinin ASO Model Fabrika’da bir araya geldiği toplantıya katıldı. ASO Başkanı Yardımcısı Ercan Ata ile Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan Çetinceviz ve Ertuğrul Onat’ın da yer aldığı toplantıda, ASO Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya, merkezin faaliyetleri ve verilen eğitimlere ilişkin sunum yaptı.

ASO Başkanı Ardıç, burada yaptığı konuşmada, küresel arenada rekabet gücüne sahip olmanın en etkili yolunun çağdaş yetkinliklere sahip olmaktan geçtiğine dikkat çekti. Değişimin itici gücünün teknolojik ilerleme ve dijitalleşme olduğunu vurgulayan Başkan Ardıç, “Model Fabrikalar işte tam da bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak, deneyimsel öğrenme ilkeleriyle, gerçek bir üretim hattında yalın üretim metotları uygulanarak eğitim vermektedir” dedi.

Türkiye’nin ilk yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezi ASO Model Fabrika’nın, KOBİ’ler başta olmak üzere her ölçekte işletmeye verimlilik ve dijitalleşme konusunda uygulamalı eğitimler verdiğini, saha koçluklarıyla firmalarımızın kendi Yalın Liderlerini yetiştirmesine öncülük ettiğini belirten Başkan Ardıç, şöyle devam etti:

“Firmalarımız 4 ay gibi kısa bir sürede hiçbir yeni yatırım yapmadan, sadece üretime bakış açısını değiştirerek, verimliliklerini artırıyor. Yalın Sistem Yaklaşımı’nın sahada nasıl bir fark yarattığına, Öğren Dönüş Program lansmanlarında birlikte tanık oluyoruz. Eğitime katılan firmalarımızın temsilcileri, verimliliklerini yüzde 150’leri aşan oranda nasıl artırdıklarını somut örneklerle anlatıyorlar.”

Tüm sanayicileri ASO Model Fabrika’nın Öğren Dönüş Programına katılmaya ve üretimde verimliliği artırmaya davet eden ASO Başkanı Ardıç, “Düşünecek ve kaybedecek zamanımız yok. Gelin, dönüşümü birlikte sağlayalım” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Madencilik Sanayi, Cam ve Cam Ürünleri Sanayi, Hadde ve Boru Sanayi, Motorlu Kara Taşıtları, Tarım Aletleri ve Yedek Parça Sanayi, Sanayi ve İnşaat Makinaları İmalat Sanayi, Mobilya Ev/Konut Sanayi, İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri, Alt Yapı Müteahhitleri, Büro/Ofis Mobilyaları Sanayi, Metal Şekillendirme, Isıl İşlem ve Kaplama Sanayi, Elektrik Enerjisi Üretimi Sanayi ve Geri Dönüşüm Sanayii Meslek Komiteleri Üyeleri, yalın üretim tekniğiyle verimliliğin nasıl artırıldığını “Box Simulation” adlı oyunla deneyimledi.



Ek Listesi