ASO ÖNDERLİĞİNDE 3 ÜNİVERSİTENİN BİR ARAYA GELMESİYLE “SANAYİ İÇİN” İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Ankara Sanayi Odası, TOBB ETÜ, Başkent ve Çankaya üniversiteleri arasında sanayide yönetici ve yönetici adayı kadroların eğitimi için mini MBA Sertifika Programı İş Birliği Protokolü imzaladı. İmza töreninde konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, sanayide nitelikli kadrolarda eksiklik yaşandığına dikkat çekerek, “Bu tür programlar üretimde verimliliğin artmasına önemli katkı sağlayacak” dedi. Sanayide çalışan yöneticiler ve yönetici adaylarına temel yönetim bilgisi ve yeteneği kazandırmayı amaçlayan programı tamamlayanlar, üç üniversitenin adının bulunduğu sertifikayı almaya hak kazanacak.
Ankara Sanayi Odası (ASO) ; Başkent’in üç üniversitesini sanayide eğitim iş birliği için bir araya getirdi. ASO, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), Başkent Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi arasında, “Üniversiteler arası mini MBA Sertifika Programı İş Birliği Protokolü” imzaladı. Ankara Sanayi Odası’nda düzenlenen imza törenine ASO Başkanı Seyit Ardıç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Abdulkadir Varoğlu, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt, ASO Genel Koordinatörü Yavuz Cabbar, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cansız, Genel Sekreter Yardımcıları Oktay Yaman ve Dr. Ahmet Dinçer ile akademisyenler katıldı.
“SANAYİDE VERİMLİLİĞE KATKI SAĞLAYACAK”
ASO Başkanı Seyit Ardıç törende yaptığı konuşmada, mini MBA programının amacının sanayide kurumsal perspektif ile yönetsel anlayış geliştirmek, katılımcılara temel yönetim bilgisi, beceri ve yeteneği kazandırmak olduğunu söyledi. Programın hedef katılımcı kitlesinin sanayide çalışan yöneticiler ve yönetici adayları olduğunu belirten Ardıç, “Sanayi sektöründe şirketler nitelikli kadrolarda çok belirgin bir çalışan eksikliği yaşıyor. Özellikle bu tür programlar sayesinde beyaz yakalı sanayi çalışanlarının beşeri sermayesinin kalitesini arttırarak, verimlilik üzerinde önemli katkılar sağlanacağını inanıyorum” dedi.
Bu tür programların, sadece bir eğitim süreci değil, aynı zamanda bir dönüşüm süreci olduğunu da vurgulayan Ardıç, “Hem teorik hem de pratik becerileri geliştirerek, çalışanların liderlik vasıflarını güçlendirecek ve iş dünyasının karmaşık dinamikleriyle başa çıkabilme yeteneğini artıracaktır” ifadelerini kullandı.
ASO, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE ÖNCÜ
Ardıç, ASO ile üç üniversite arasında mini MBA Sertifika Programı Protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Üniversite-sanayi iş birliğinin öncü ve ilerici kurumları olmanın kıvancıyla, protokolümüzün sanayicilerimize, çalışanlarımıza ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum” dedi.
“TEORİK VE PRATİK BİR ARADA OLMALI”
TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da, ASO’nun 3 Ankara üniversitesini bir araya getirip sinerji yaratmasının çok önemli olduğunu söyledi. “Öğrenciler teorik ve pratiği bir arada öğrenmezse üretim olmaz” diyen Prof. Dr. Sarınay, mini MBA programının başarılı geçeceğine inandığını söyledi.
“BİR ARADA DAHA GÜÇLÜYÜZ”
Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş da sanayi-üniversite iş birliğini geliştirmek istediklerini belirtti. Protokolün, akademisyenlerin pratiği, sanayidekilerin de teorik çerçeveyi öğrenmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Maraş, “Bir araya gelebilirsek daha güçlü oluruz” dedi.
Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Abdulkadir Varoğlu da yaptığı konuşmada, üç üniversitenin ASO sayesinde bir araya gelip, bir ortak programı sürdürecek olmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Varoğlu, mini MBA programının sanayi alanında yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacağını belirtti.
Konuşmaların ardından, ASO Başkanı Seyit Ardıç ile TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş ve Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Abdulkadir Varoğlu, “Üniversiteler arası mini MBA Sertifika Programı İş Birliği Protokolü”nü imzaladı.
72 saatlik mini MBA Sertifika Programının içeriği ve dersleri 3 üniversitenin ortak görüşüyle belirlendi. Her ders için öğretim üyeleri üniversiteler tarafından dönüşümlü olarak görevlendirilecek. 22 ayrı dersin verileceği programı tamamlayanlar, 3 üniversitenin de adının bulunacağı sertifikayı almaya hak kazanacak.