ASO’DAN “YEŞİL SANAYİ” İÇİN BİR ADIM DAHA

2024-07-08 00:00:00

Temelli Sanayi Havzası’nda komşu iki organize sanayi bölgesi ASO 2. OSB ile Anadolu OSB, Atıksu Arıtma Tesisi İş Birliği Protokolü imzaladı. Protokol ile her iki OSB’deki sanayi işletmelerinden kaynaklanan atık suyun, çevreye zarar vermeden toplanıp, ortak tesiste arıtılarak geri kazandırılacağını belirten ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Bu örnek iş birliğinin tüm OSB’lerimize yaygınlaştırılması öncelikli hedefimiz” dedi.

Ankara Sanayi Odası, sanayi tesislerinin çevreyle uyum içinde faaliyet göstermesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Temelli Sanayi Havzası’ndaki komşu 2 organize sanayi bölgesi ASO 2. OSB ile Anadolu OSB, “Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması, İşletilmesi ve Kurulmuş Olan Tesisten Faydalanılmasına Dair İş Birliği Protokolü” imzaladı.

Anadolu OSB Konferans Salonu’nda yapılan imza törenine ASO Başkanı Seyit Ardıç, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Ankara Dökümcüler İhtisas OSB Başkanı Berat Darçın, ASO 2. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Toral ve bölgede faaliyet gösteren sanayiciler katıldı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, törende yaptığı konuşmada, sanayi bölgelerinin verimli çalışabilmesi için temel unsurlardan birisinin de güçlü altyapı olduğuna vurgu yaparak, “Elektrik, su ve doğalgaz gibi temel enerji kaynaklarına sürekli ve güvenilir erişim sağlayabilmek firmalarımızın sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahiptir. Bunu sağlamaya çalışırken, çevre duyarlılığına da daha fazla odaklanmalıyız. Çünkü biliyoruz ki, çevre ile uyum içinde faaliyet gösteren işletmeler ekonomik büyümeyi desteklerken sosyal refahı da teşvik etmektedir” dedi. Ardıç, Organize Sanayi Bölgelerinin, sanayicilere çevre odaklı sürdürülebilir ekonomik büyüme yolunu açtığını, sanayi tesislerinin tek başına üstlenemeyecekleri su, elektrik ve kanalizasyon altyapısı, arıtma tesisi gibi yatırım ve işletme maliyeti yüksek hizmetleri sunduğunu belirtti.

“ÇEVRESEL DUYARLILIK İÇİN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ”

Sanayicilerin, hızla gelişen dünyanın dinamikleriyle örtüşen, daha verimli üretim yapabilmesi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda bir adım daha atmak için bir araya geldiklerini ifade eden ASO Başkanı Ardıç, şöyle devam etti:

“Temelli Sanayi havzasında, komşu olmanın ötesinde kardeş olan iki Organize Sanayi Bölgemiz; ASO 2. OSB ve Anadolu OSB arasında, “Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması, İşletilmesi ve Kurulmuş Olan Tesisten Faydalanılmasına Dair İş Birliği Protokolü” imzalayacağız. Yaşamın en temel kaynağı olan su kaynaklarımızı korumak sürdürülebilir bir gelecek için hayati önem taşıyor. Bu amaç doğrultusunda imzalayacağımız protokol ile her iki OSB’deki sanayicilerimizden kaynaklanan atık su, çevreye zarar vermeyecek şekilde toplanacak, ortak tesiste arıtılarak geri kazandırılacak. Yani bu protokol ile kısa bir süre önce Yeşil OSB Belgesi alan ASO 2. OSB ile Anadolu OSB çevresel duyarlılık için güçlü bir iş birliği ortaya koyuyor.”

ÖRNEK İŞ BİRLİĞİ

ASO Başkanı Seyit Ardıç, iki OSB’nin uzun vadeli hedeflere odaklanan, toplumsal faydayı gözeten, ekosisteme karşı sorumlu, kaynaklarını verimli kullanan ve sürdürülebilir bir sanayi anlayışının yaygınlaştırılması için önemli bir adım attığına dikkat çekerek, “Bu örnek iş birliğinin tüm OSB’lerimize yaygınlaştırılmasının öncelikli hedefimiz olduğunu da vurgulamak istiyorum” dedi.

Başkan Ardıç, sorunların çözümü noktasında pozitif bakış açısıyla her zaman sanayicilerin yanında olan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın’a da teşekkür etti.

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da konuşmasında, “Komşu organize sanayi bölgelerinin birbirleriyle iş birliği yapabilmesi lazım. Benzer yatırımları ortak yapması lazım, ortak işletebilmesi lazım. Kaynaklar son derece sınırlı. İş birliği ile her iki OSB de kaynaklar daha verimli kullanılacak” dedi.

Konuşmaların ardından ASO 2. OSB ve Anadolu OSB arasında, “Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması, İşletilmesi ve Kurulmuş Olan Tesisten Faydalanılmasına Dair İş Birliği Protokolü”nü ASO Başkanı Seyit Ardıç ve Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay imzaladı.



Ek Listesi