BAZI ÜRÜNLERDE GÜMRÜK VERGİSİ ORAN DEĞİŞİKLİĞİ

2024-05-15 00:00:00
İşareti : 05/5000-1569

İrtibat: dim@aso.org.tr

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Meksika Genel İthalat ve İhracat Vergileri Kanunu kapsamında 22.04.2024 tarihli Meksika Federal Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe giren Kararname ile çelik, alüminyum, tekstil, giyim, ayakkabı, ahşap, plastik ve mamulleri, kimyasal ürünler, kağıt ve karton, seramik ürünler, cam ve mamulleri, elektrikli teçhizat, ulaşım ekipmanları, müzik aletleri ve mobilya ile ilgili 544 gümrük tarife kodunda sınıflandırılan malların ithalatında gümrük vergilerinin %5 ila %50 arasında değişen oranlarda yeniden tesis edilmesine yönelik bir düzenleme yapıldığı ifade edilmektedir.

Söz konusu düzenlemelere ilişkin detaylara https://dof.gob.mx/nota_detalle.php?codigo=5724207&fecha=22/04/2024#gsc.tab=0 adresinden erişilebilmekte olup anılan ülke ile işbirliği yapan üyelerimizin ilave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliğimiz (meksika@ticaret.gov.tr) ile temasa geçebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.