ÇEK CUMHURİYETİ İNŞAAT MALZEMELERİNE İLİŞKİN ULUSAL DÜZENLEME

2024-06-10 00:00:00
İşareti : 05/5000-1825

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Çek Cumhuriyeti'nde piyasaya sunulan belirli inşaat malzemeleri için teknik gereklilikleri belirleyen 163/2002 sayılı Tüzüğün ve ilgili mevzuatın 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtilmiştir.

Yazıda, Türkiye'de üretilen ürünlerin onaylanmış kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen veya bunlara eşdeğer olarak kabul edilen testlere uygun olmaları halinde Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı'nda üretilen ürünlerle aynı muameleyi görmesine imkan veren bir hükmün yer aldığı ifade edilmiştir.

Söz konusu duruma ilişkin olarak anılan ülke ile işbirliği yapan üyelerimizin ilave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliğimiz (prag@ticaret.gov.tr) ile irtibata geçebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.