EXPORT AKADEMİ-KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİ İHRACATÇI YETİŞTİRME PROGRAMI

İşareti : 12/5000-1685

İrtibat: gym@aso.org.tr

Sayın Üyelerimiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'dan tarafımıza iletilen E-34221550-100-5253 Sayılı yazıya istinaden, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 20.05.2024 tarihli ve 96939449 sayılı yazı kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından ihracat potansiyeli taşıyan kadın ve genç girişimcilerin bilgi, deneyim ve yeni iş bağlantıları kurma ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak amacıyla projeler yürütülmekte olup, kamu ve özel sektör iş birliği ile hayata geçirilen Export Akademi-Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı bahse konu çalışmalar arasında yer almaktadır.

Export Akademi kapsamında girişimcilere yönelik fiziki ve online olmak üzere 33 etkinlik düzenlenmiş, bu etkinliklere 6 bini aşkın girişimci tarafından katılım sağlanmıştır. 2024 yılı boyunca Ticaret Bakanlığı uzmanlarının devlet desteklerine yönelik vereceği eğitimlerin yanı sıra online pazarlarda satış yöntemleri, e-ticaret sitesi altyapı kurulumu, lojistik süreçleri ve gümrük mevzuatı ve dijital pazarlama olmak üzere farklı konu başlıklarında özel sektörün önde gelen uzmanlarının da eğitim vereceği, katılımcıların birbiriyle tanışıp yeni iş bağlantıları kurabilecekleri, içeriği zenginleştirilmiş Export Akademi programlarının yüz yüze olmak üzere ülkemizin muhtelif illerinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Bu doğrultuda, 2024 yılının üçüncü Export Akademi programı İstanbul'da 5 Haziran 2024 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olup, özellikle e-ihracat/e-ticaret konularına ilgi duyan, bu alanlarda gelişime açık, motivasyonu yüksek girişimciler başta olmak üzere ilgililerin programa dahil olması önem arz etmektedir.

Programa katılım ücretsiz olup, katılım sağlamak isteyenlerin 3 Haziran 2024 tarihi saat 17.00'ye kadar www.egitimbasvuru.ticaret.gov.tr/Ihracat kayıt linkinden başvuru yapmaları gerekmekte olduğu hususunu bilgilerinize sunarız.