İŞBİRLİĞİ TALEBİ/BANGLADEŞ

2024-05-22 00:00:00
İşareti : 05/5000-1624

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen, Bangladeş'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve büyük gruplarından biri olan RFL Group firmasının, Bangladeş ordusunun ihtiyaçları için Türk firmaları ile işbirliği yapmak istediği belirtilmektedir.

Yazıda devamla; RFL Group'un mobil vinç, kurtarma botu vinci ile CNC honlama ve torna makinelerinin temini konularında işbirliği arayışında olduğu ve ayrıca, Bangladeş Savunma Satın Alma Genel Müdürlüğü (Bangladesh Directorate General Defence Purchase/DGDP) tarafından düzenlenen ihalelere, DGDP Sertifikası alarak yetkilendirilmiş Bangladeşli firmaların katılabileceği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda firma tarafından gönderilen teknik şartnameler ekte iletilmekte olup detaylı bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliğimizle (dakka@ticaret.gov.tr) irtibata geçilebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.