İŞBİRLİĞİ TALEBİ - BANGLADEŞ

2024-06-28 00:00:00
İşareti : 05/5000 - 1952

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen, Bangladeş firması Blue Bangladesh Consultancy https://www.bluebangladesh.com tarafından kamuya ait Bangladesh Satellite Company Limited (BSCL) firmasının satış temsilciliği konusunda anlaşma imzaladıkları ve BSCL dışında uydu şirketi olarak faaliyet göstermeye yetkili tek firma oldukları belirtilmiştir.

Bangladeş'in Banghabandu-2 isimli ikinci uydusunun fırlatılmasına yönelik çalışmalarda kullanılmak üzere dokümantasyon/ fiyatlandırma konularında danışmanlık, yer gözlem uydu hizmetleri ve yüksek çözünürlüklü uzaktan algılanan görüntüler tedariki konularında Türk firmalarla iş birliği yapmak istenildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, firma tarafından iletilen talep yazısı ekte sunulmakta olup, ilave bilgi için ilgili Dakka Ticaret Müşavirliği (dakka@ticaret.gov.tr) ile iletişime geçilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.