İŞMEP YENİ İSTİHDAM DESTEK PROGRAMI

2024-06-28 00:00:00
İşareti : 05/5000-1945

İşyerinde Mesleki Eğitim ve Gelişim Programı (İŞMEP), "Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında uygulanan bir programdır. Proje, KfW Kalkınma Bankası aracılığıyla Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ile koordinasyon içinde, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından "Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi" iş birliği ile uygulanmaktadır.

En az 2 çalışanı olan işletmelere başvurularının onaylanması halinde, aşağıdaki destekler sağlanmaktadır;

-İşe yerleştirilen her bir personel için, 6 ay boyunca aylık 5000 tl ücret desteği
-İşe yerleştirilen her bir personel için, 6 ay boyunca aylık 6000 TL SGK prim desteği
-Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma statüsündeki personel için 3.000 TL Çalışma İzni Başvuru Harcı Desteği

Destek programı son başvuru tarihi 29.08.2024 olmakla beraber, destekler kontenjanla sınırlıdır.

İlgili destek programına ait detaylı bilgi ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımla,