KAMERUN YENİ MADEN YASASI

2024-06-06 00:00:00
İşareti : 05/5000-1787

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın 19 Aralık 2023 tarihinde yeni Maden Kanunu'na ilişkin yasa tasarısını onayladığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede, Kamerun'un ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla madencilik sektöründeki yatırımları teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçladığı belirtilmekte olup söz konusu Kanunun, Kamerun Cumhuriyeti topraklarının tamamında, kıta sahanlığında, karasularında ve münhasır ekonomik bölgesinde mineral maddelerin tanınması, araştırılması, işletilmesi, bulundurulması, taşınması, işlenmesi ve pazarlanmasını düzenlediği belirtilmektedir.

Yazıda devamla; Yeni Madencilik Kanunu ile, ülkenin ulusal maden şirketi SONAMINES adlı kuruluşun bu alandaki yetkilerinin artırıldığı ve Özel Yatırım Teşvikleri Kanunu ile Yeni Maden Kanunu ışığında Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türk kurumlarını ve maden şirketlerini SONAMINES ile iş birliği yapmaya davet ettiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.