MADAGASKAR TİCARİ BİLGİ PORTALI

2024-05-22 00:00:00
İşareti : 5000 - 1609

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Madagaskar Ticari Bilgi Portalı'nın (PCIM) www.pic.commerce.mg internet adresinde hizmet vermeye başladığı, söz konusu portalın Madagaskar'da ihracat ve ithalatçılar için ticari verilerin basitleştirilmesi ve merkezileştirilmesinde önemli bir rol üstlendiği, bürokratik engelleri ortadan kaldırdığı ve ihracat/ithalat prosedürlerinin daha fazla şeffaflığını ve öngörülebilirliğini teşvik ettiği hususlarına değinilerek, portalda iş kanunları ve düzenlemeleri hakkında ayrıntılı kılavuzlar sunulduğu da belirtilmiştir.

Bu kapsamda, detaylı bilgi için Antananarivo Ticaret Müşavirliği (antananarivo@ticaret.gov.tr) ile irtibata geçilebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.