MAKİNA, OTOMOTİV, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DAHİLDE İŞLEME REJİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-05-30 00:00:00
İşareti : 05/5000-1710

Dahilde İşleme Rejimi, ihracatı artırmak, ihraç ürünlerine uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırmak, ihraç pazarlarını geliştirmek ve ihraç ürünlerini çeşitlendirmek amacıyla uygulanan bir ihracatı teşvik sistemidir. Dahilde İşleme Rejimi ile; ihracat yapan firmalar tarafından ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti tanınarak yurt içinde dünya fiyatlarından temin edilemeyen, hiç temin edilemeyen ya da üretimi yetersiz olan, yeterli kalitede bulunmayan malzemelerin gümrük muafiyetli olarak yurt dışından getirilmesine imkan sağlanmaktadır.

Odamız İhracat Destek Ofisi faaliyetleri kapsamında, Dahilde İşleme Rejimi uygulamasının detayları, uygulamadan faydalanan firmalar için sağlayacağı avantajlar, firmaların süreç içerisinde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri konularında üyelerimizin bilgilendirilmesi amacıyla 6 Haziran 2024 tarihinde saat 14.30-16.30 saatleri arasında Odamız Zafer ÇAĞLAYAN Meclis Salonunda "Makina, Otomotiv, Elektrik Ve Elektronik Ürünleri Sektörlerine Yönelik Dahilde İşleme Rejimi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecektir.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alacağı söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin 5 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar https://aso.org.tr/form/makina-otomotiv-elektrik-ve-elektronik-urunleri-sektorlerine-yonelik-dahilde-isleme-rejimi-bilgilendirme-toplantisi-132 web adresinde yer alan katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.

ANKARA SANAYİ ODASI