İrtibat: dim@aso.org.tr
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, doğrudan yabancı yatırımı teşvik etmeyi, yeni iş bağlantıları kurmayı ve ekonomik kalkınmayı desteklemeyi hedefleyen bir ABD federal hükümet programı olan "SelectUSA" programının 2026 yılı Roadshow toplantılarının Ankara bölümünün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda ve ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı işbirliğiyle, 5 Şubat 2026 Perşembe günü, 13.00-17.30 saatleri arasında Ankara'da TOBB Sosyal Tesisler Toplantı Salonlarında düzenlenmesinin planlandığı bildirilmiştir.
"SelectUSA Roadshow" etkinliği kapsamında, Amerikan eyalet yetkilileri tarafından, Türk firmalarına, Iowa, Mississippi, Ohio, Pennsylvania, South Carolina, Virginia, West Virginia eyaletlerindeki yatırım fırsatları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca, hukuk, finans, vize, muhasebe, iş geliştirme, inşaat ve lokasyon şeçimi alanlarında Türk firmalarına Amerika'ya açılma süreçlerinde destek sağlayabilecek Amerikan hizmet sektörü firmaları da delegasyonda yer almaktadır. Program kapsamında simültane çeviri hizmeti sağlanacağı belirtirmiştir.
Toplantıya katılım için 3 Şubat 2026 Salı günü saat 18.00'e kadar https://anket.tobb.org.tr/#/anket/selectusaroadshow-26-ankara adresindeki formun İngilizce olarak doldurulması gerektiği vurgulanmıştır. Taslak program ekte yer almaktadır. Sunumların bitiminde, eyalet ve firma temsilcileri ile saat 15:30-17:30 arası networking imkânının sağlanacağı ve ABD'den gelecek temsilcilerle Türk firmaların temas kurmalarının mümkün olabileceği belirtilmiştir. Networking bölümünün İngilizce olarak gerçekleşeceği ve çeviri desteğinin olmayacağı ifade edilmiştir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara'da düzenlenecek toplantının yanı sıra, İstanbul Sanayi Odası ve Kocaeli Sanayi Odası tarafından da aynı içerikli toplantılar düzenlenecek olup etkinliklerin bilgileri aşağıdaki gibidir:
İstanbul Sanayi Odası: 3 Şubat 2026, 09.00-14.30
Kayıt için: https://forms.gle/FDxc3mnRMst8RGQf9
Kocaeli Sanayi Odası: 4 Şubat 2026, 09.00–15.00
Kayıt bağlantısı için SelectUSATurkey@trade.gov adresine e-posta gönderilmesi gerektiği bildirilmiştir.
Söz konusu etkinlikler Amerika'da firma kurmak isteyenlere yönelik olup Amerika'ya direkt satış yapmak isteyen firmalara uygun olmadığı belirtilmiştir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Ankara Sanayi Odası