TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI

2024-05-10 00:00:00
İşareti : 05/5000-1519

İrtibat: dim@aso.org.tr

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda, 2011 yılından beri Bakanlığın görev alanı dahilindeki konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerlerinin düzenlendiği belirtilmektedir. Yazıda devamla; iş çevrelerinin, Bakanlığın görev alanına giren konularda ve ihracat destekleri hakkında bilgilendirilmelerinin ihracatın geliştirilmesi ve tabana yayılması açısından önem arz ettiğinden bahisle, 2024 yılında etkinliklere "Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı" adıyla devam edildiği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede; Ticaret Bakanlığı'nca 4-5-6 Haziran 2024 tarihlerinde Türkiye'deki tüm iş çevrelerinin genel katılımına açık olan çevrimiçi bir eğitim programı gerçekleştirilecektir. Eğitim programı sonunda, eğitimin en az üçte ikilik kısmına katılım sağlayan katılımcılar adına dijital katılım belgesi düzenlenecektir.

Söz konusu programa katılım ücretsiz olup, katılım sağlamak isteyen üyelerimizin 31 Mayıs 2024 tarihi mesai bitimine kadar https://egitimbasvuru.ticaret.gov.tr/Ihracat adresinden kayıt için başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında istenilen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması ayrıca aynı e-posta adresi ile farklı kişiler tarafından başvuru yapılmaması katılım bağlantı adresinin ve katılım belgelerinin gönderilmesi açısından önem arz etmektedir. Başvuru sonrası katılımcıların e-posta adreslerine herhangi bir onay e-postası iletilmeyeceği bildirilmekte olup, 4-5-6 Haziran 2024 tarihlerinde katılımcılara çevrimiçi bağlantı adresi gönderilecektir. Başvuru ve toplantıya giriş esnasında kullanılan e-posta adreslerinin aynı olması gerekmektedir.

Bu kapsamda eğitim programı akışı ve duyuru görseli ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Saygılarımızla,

Ankara Sanayi Odası