TÜRKİYE - AZERBAYCAN - GÜRCİSTAN GÜMRÜK KONULARINDA ÜÇLÜ KOMİTE TOPLANTISI

2024-04-18 00:00:00
İşareti : 05/5000-1270

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Gürcistan arasında oluşturulan, gümrük konularında iş birliğini öngören Üçlü Komite'nin 3. toplantısının 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Tiflis'te gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Söz konusu toplantının esas gündem maddesinin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti Arasında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Kapsamındaki Gümrük Transit İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Yönelik Ön Veri Değişimine İlişkin Anlaşma"nın yürürlüğe girmesi ve verimli şekilde kullanılması başlıklarının olduğu ifade edilmektedir.

Bu itibarla, anılan toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlarla ilgili bilgi notları ve gündem önerilerinin 26 Nisan 2024 tarihine kadar TOBB'a (elif.demir@tobb.org.tr) iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.