TÜRKİYE EUREKA DÖNEM BAŞKANLIĞI KAPSAMINDA DÜZENLENECEK EUREKA KÜRESEL İNOVASYON ZİRVESİ

2024-05-29 17:00:00
İşareti : 12/5000-1695

İrtibat: gym@aso.org.tr

Üniversite Sanayi İş Birliği (USİMP) tarafından iletilen bir yazıda, USİMP 2023/2024 dönemi için üçüncü kez başkanlığını üstlendiği Eureka programını, TÜBİTAK koordinasyonunda yürüteceğini bildirmiştir. Bu kapsamda, 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Eureka Küresel İnovasyon Zirvesi düzenleneceği duyrulmuştur.

Eureka, sanayi ve araştırma kuruluşlarının rekabet gücünü artırmak amacıyla kurulan uluslararası bir iş birliği platformu olduğu bildirilmiştir. 1985 yılında kurulmuş olan ağa dahil olan ülkelerin sayısı 47 ulaşmıştır. Zirve, Yeşil ve Dijital Dönüşüm temalarıyla paneller, sunumlar ve ülke tanıtımları içerecek olup, katılımcılar araştırma ve inovasyondaki en son trendler ve en iyi uygulamalarla etkileşimde bulunma fırsatı bulacakları duyurulmuştur. Ayrıca, başarılı projelere Türkiye Eureka İnovasyon Ödülleri verileceği de bildirilmiştir.

Etkinliğe ilişkin detaylar ve kayıt işlemleri https://gis-2024.b2match.io/ adresinde yer almaktadır. Sorularınız için eureka23-24@tubitak.gov.tr  e-posta adresinden iletişime geçebileceğiniz hususunu bilgilerinize sunarız.

ANKARA SANAYİ ODASI