TÜRKİYE-ÖZBEKİSTAN İŞ FORUMU

2024-05-27 00:00:00
İşareti : 05/5000-1661

İrtibat: dim@aso.org.tr

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, ülkemizde gerçekleştirilecek Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 3. Toplantısı münasebetiyle, TOBB tarafından 5 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 14:30'da TOBB İkiz Kuleler Ankara'da Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nun düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Jamshid Kuchkarov'un teşrifleri ile iki ülkeden ilgili Bakanların iştirakiyle gerçekleştirilmesi planlanan söz konusu İş Forumuna, kamu kurum ve kuruluşları, farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarının katılımının öngörüldüğü belirtilmekte olup iki ülke arasındaki iş ve yatırım imkânlarının değerlendirilmesinin beklendiği ifade edilmektedir.

Özbekistan özel sektör heyetinin deri ürünleri/ayakkabı, mobilya, tekstil, elektronik cihazlar (televizyon, buzdolabı, klima, mutfak ev aletleri gibi) ve inşaat malzemeleri alanında faaliyet gösteren firmalardan oluşacağı bildirilen yazıda, söz konusu firmalarla forum öncesinde 13:00-14:30 saatleri arasında ikili görüşmeler yapılacağı bilgisi verilmektedir.

Bu çerçevede; forum programı ve Özbek firma listesinin bilahare iletileceği ifade edilmekte olup, katılmak isteyen firma ve kurum temsilcilerinin 4 Haziran 2024 saat 13:00'e kadar https://anket.tobb.org.tr/#/anket/turkiye-ozbekistan-is-forumu-2 adresinde yer alan kayıt formunu doldurmaları gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.

Detaylı bilgi için:

Sena NAMLI BİNGÜL, TOBB Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü

Tel: 0312 218 22 22

E-posta: sena.namlibingul@tobb.org.tr

Saygılarımızla,

Ankara Sanayi Odası

 


Ek Listesi